sâmbătă, 27 august 2011

Sufletul pereche

"Sufletul pereche nu este o persoană care vine în viața ta și te iubeste așa cum vrei tu să fii iubit, ci o persoană care te iubește așa cum ai nevoie sa fii iubit." (Terra Wolfe - "Soul Mates: A New Age Guide to Finding Your One True Love.")

Iată care sunt cele mai importante 26 de "semnele" care îți pot arăta că te-ai întâlnit cu adevăratul tău suflet pereche:

1.In momentul in care va cunoasteti, aveti un puternic sentiment de familiaritate, ca si cum v-ati cunoaste de o viata, ca si cum ati fost candva impreuna, ca si cum in alta viata ati avut multe lucruri de impartasit. Instantaneu, se instaleaza o conexiune profunda, inexplicabila, ce transcede atractia fizica.

2.Intuitia va spune ca relatia voastra este predestinata. Stiti (sau mai bine zis “simtiti”) pur si simplu  ca sunteti meniti sa fiti impreuna.

3.Intalnirea cu sufletul pereche este insotita uneori de un puternic sentiment de deja-vu. “Chimia” instantanee care se creeaza intre voi este cu precadere sufleteasca.

4.Sentimentele pe care le aveti fata de celalalt sunt pur spirituale. Exista o anumita sacralitate a conexiunii dintre voi si aveti sentimentul ca ceea ce traiti acum transcede tot ce ati trait anterior.

5.In momentul in care iti intalnesti sufletul pereche, timpul si spatiul isi pierd din semnificatia. Ochii celuilalt sunt un indiciu fizic care te ajuta sa il recunosti pe celalalt ca a fi sufletul tau pereche. La nivel fizic, impactul cel mai mare in recunoasterea sufletului pereche il au ochii. Ai impresia ca vezi in ei ca intr-o oglinda. Vocea celuilalt poate atinge si ea o anumita coarda a sufletului tau.

6.Chiar daca sunteti mandru si orgolios, in compania sufletului pereche aceasta atitudine de mandrie si superioritate este inlocuita prin umilinta si intelegere neconditionata.

7.Uneori, relatia dintre sufletele pereche este supusa testelor nedrepte, dificile, grele, menite sa le probeze iubirea si ii ajute sa se dezvolte spiritual. Daca le este sortit sa fie impreuna in aceasta viata, nimic si nimeni nu ii poate opri sa fie impreuna. Daca se reunesc, sufletele pereche au parte de o viata usoara si frumoasa impreuna. Cu siguranta, destinul le va acorda cu usurinta numeroase oportunitati si sanse pe tot parcursul vietii. Traiesc cu sentimentul ca au fost binecuvantati.

8.Reusiti sa va eliberati de “poverile” sociale create de om (legi, reguli) si va simtiti fericit unul langa celalalt chiar daca sunteti de religii diferite sau apartineti unor societati si culturi diferite.

9.Te poti intalni cu sufletul tau pereche intr-un moment dificil din viata (o pierdere, colaps sufletesc, etc), rolul sau fiind acela de a te ajuta sa te vindeci. Se poate intampla de asemenea sa-ti cunosti sufletul pereche ajutat de alte suflete (rude sau prieteni), in locuri sacre (biserica), locuri neobisnuite, evenimente deosebite (nunti). Se poate sa il intalnesti in locul in care te-ai fi asteptat mai putin, in momentul in care te-ai fi asteptat mai putin. Intalnirea sufletelor pereche nu este insa niciodata pura intamplare sau coincidenta. Universul si fortele exterioare lucreaza pentru a facilita aceste intalniri. De regula, aceste intalniri sunt legate de anumite circumstante, evenimente sau situatii ce au rolul sa sublinieze voia destinului.

10.Nu sunteti in mod expres compatibili, insa va completati unul pe celalalt. Sufletul pereche scoate la lumina latura ta cea mai frumoasa si buna si invers. In preajma lui, poti fi tu insati cu adevarat, cu partile tale pozitive si negative expuse, fara sa-ti fie teama ca vei fi parasita, respinsa sau perceputa ca “mai putin compatibila”. Impreuna, degajati pozitivism, iubire, frumusete si armonie.

11.Exista lucruri pe care le stiti unul despre altul fara a le putea da o explicatie logica. Ai senzatia ca poate vedea si intelege anumite aspecte legate de tine pe care tu insati nu ti le poti explica.

12.Ati experimentat aceleasi vise sau ati avut vise similare. Se poate ca sufletul pereche sa iti fi aparut in vise si sa ii recunosti chipul si gesturile atunci cand il intalnesti.

13.Sentimentul de rusine sau jena este inexistent in momentul in care faceti dragoste pentru prima oara. Mirosul trupului celui iubit iti pare familiar.

14.Nu exista limitari sau jocuri de putere in aceasta relatie: niciunul dintre cei doi nu simte nevoie de a-l controla, a-l domina sau a-l “margini” pe celalalt.

15.“Simti” in mod explicabil cand celalalt are necazuri sau este in pericol.

16.Gelozia nu degenereaza niciodata. Nu exista cu adevarat sintagma de “prea gelos” in sufletul tau. Undeva in sufletul tau, exista o incredere neconditionata in iubirea celuilalt.

17.Chiar daca va contraziceti intr-o anumita chestiune, nu sunteti de acord asupra unui aspect, chiar daca va certati, stiti ca supararea este una temporara. Intr-un mod ciudat, uneori dizarmonia se poate amesteca cu un puternic sentiment al angajamentului, semn ca aveti de “ars” anumite datorii din trecut. Cu toate acestea, iubirea dintre voi este una autentica, nu se impiedica de nimicuri.

18.Deveniti o unitate, fara sa va pierdeti insa identitatile individuale. Fiecare are nevoie de celalalt in cantitatea “necesara”, fara a deveni dependent de celalalt. Se poate intampla ca in anumite aspecte sa fiti identici, insa in alte privinte cu totul opus. Nu trebuie sa va mire. Sufletele pereche sunt inainte de toate complementare, iar aceste diferente pot fi percepute drept “indicii” a ceea ce ati putea invata unul de la celalalt.

19.Conversatiile dintre voi “curg”. Dar, chiar si atunci cand taceti amandoi, simtiti o placuta senzatie de confort. Nu simtiti nevoia de a umple spatiul intre voi prin cuvinte goale sau sporovaieli.

20.Daruiesti celuilalt fara sa te intereseze daca o sa primesti.

21.Intuiesti gandurile celuilalt, putand chiar continua sau completa frazele celuilalt. Ii intelegi, fara sa-ti spuna, starile si dispozitiile. Uneori simti ceea ce gandeste, chiar daca nu se afla langa tine.

22.Actul sexual nu este pentru voi un act pur fizic, ci unul sacru prin care va manifestati iubirea neconditionata pe care o simtiti unul pentru celalalt. Chiar si in momentul in care va atingeti usor, fara conotatie sexuala, simtiti ca exista o conexiune misterioasa intre voi.

23.In ciuda experientelor anterioare sau a motivelor plauzibile care va impiedica sa fiti impreuna, tot simtiti ca sunteti facuti unul pentru celalalt si ca puteti invinge tot. De asemenea, amandoi simtiti imboldul de a face lucruri pozitive si a servi umanitatii.

24.Uitandu-va in urma, in trecut, aveti impresia ca tot ce vi s-a intamplat pana acum s-a intamplat pentru a va pregati pentru momentul prezent.

25.Sunteti amandoi interesati de o anume cultura sau tara si aveti dorinta de a explora aceleasi arii. Sunteti fascinati de aceleasi locuri.

26.Trecutul vostru prezinta anumite asemanari. Se poate sa purtati aceleasi “poveri” emotionale, sa fi suferit in aceeasi masura in trecut sau sa aveti rani emotionale similare.


Misterul androginului: exista suflete pereche?

          De-a lungul secolelor, oameni de diferite rase si culturi si-au exprimat, prin poezie, muzica, pictura, proza sau sculptura, fascinatia de a-si intalni, intr-o buna zi, sufletul pereche. Este ideea de suflet pereche un mit? Chiar exista pe acest pamant o persoana care este jumatatea noastra perfecta? Sau este doar imaginatia noastra care incearca sa ne faca sa speram intr-o relatie ideala? Orice e posibilďż˝ Rezolvarea acestui puzzle vechi de mii de ani este in inima fiecaruia dintre noi˝
          Cautarea sufletului pereche este eterna. Omul isi cauta partenerul ideal in orice moment si in orice loc. Ii scrie poeme. Il picteaza. Ii canta. Toate acestea pentru a-l gasi, iar cand acest lucru se intampla, sufletul omului renaste ca pasarea Phoenix din propria-i cenusa… urmand sa se transforme iar in cenusa la pierderea lui…
Metafizic vorbind, suntem toti copiii unui Creator. Avem aceeasi origine, fiind uniti de sufletele noastre si separati de trupuri.

Mitul androginului


          Mitul androginului este prezent, in diferitele sale forme, in aproape toate culturile lumii.
          La inceput, pe Pamant traiau fiinte androgine care aratau ca doi oameni lipiti spate in spate: un barbat si o femeie. Acestia aveau puteri nelimitate, putand face absolut tot ceea ce gandeau.
          Zeii au inceput astfel sa se teama de puterea aproape infinita a androginilor si au decis sa ii desparta, pentru a nu mai reprezenta o posibila amenintare in fata lor.
          Separate insa, partile nu mai pot face nimic. Pe Pamant domneste o letargie completa… Tot mai multe mor de dor si tristete.
          Zeii, vazand ca raman fara supusi, cauta o modalitate de a le da noilor oameni un motiv pentru a trai. Astfel este creat Eros, cu scopul de a semana iubire in lume. De atunci si pana acum, oamenii isi petrec viata cautandu-si jumatatea. Cei putini norocosi care se regasesc se contopesc formand fiinta de odinioara…
(idee preluata dupa Platon - Banchetul)

          Acest mit al androginului este foarte important si din cauza simbolisticii sale. Cele doua parti simbolice componente ale lui sunt Rebis (“doua lucruri”) si fiinta androgina, reprezentata sub forma unor fapturi umane bisexuate ce luau fiinta prin unirea dintre Sol si Luna. Cine putea dobandi Rebis-ul se afla in posesia Pietrei Filosofale (piatra se mai numea si Rebis sau Androginul hermetic). Prin unirea principiului masculin si feminin se infaptuia un “miracol”, un paradox care facea posibila orice fel de creatie. Posesiunea Androginului aducea dupa sine intelepciunea, stiinta tuturor lucrurilor – pentru ca cel ce detine desavarsirea, devine el insusi desavarsit…
          Fiindca orice ins poarta in suflet, cu sau fara voia lui, nostalgia desavarsirii, se poate spune ca actul esential al dragostei aduce dupa sine o experienta, desi mai palida, a androginiei. Barbatul care se indragosteste capata calitati feminine (gratie, supunere, devotament), iar femeia care iubeste se imbogateste cu virtuti masculine (spirit de initiative, dorinta de a domina). Numai dupa asemenea transformari un individ poate experimenta dragostea care reprezinta pierderea de sine, trecerea in celalalt.
(idee preluata dupa Mircea Eliade)


Ideea atomilor materiali si spirituali


          Exista un atom spiritual, care se rupe in doi atomi materiali. Acestia reprezinta binele si raul, femeia si barbatul. Ei tanjesc dupa reunire, implinire, singular. Sunt materializati in doua trupuri – femeiesc si barbatesc. Un barbat din milioane de barbati doreste o singura femeie, din milioane de femei. Au timp pe parcursul a sapte vieti. Daca nu se intalnesc intr-o viata, s-ar putea sa rateze sansa de a se mai intalni vreodata, atomul material devenind neimplinit.
Fericirea vesnica o capata atunci cand intalneste perechea sa, pe celalalt, pentru a forma atomul spiritual.
(idee preluata dupa Liviu Rebreanu – Adam si Eva)


Legea duala


          Dualismul este prezent in intreaga creatiune, nu numai in lumea fiintelor pe care omul le considera vii, ci si in lumea materiilor si energiilor, dualismul fiind efectul creatiei, proces in care unitatea s-a divizat in doua parti imperfecte care, impulsionate de iubire, se cauta si se intalnesc, se ciocnesc si se slefuiesc, ca in final sa se imbine, devenind Unul.
          Sub puterea legii karmice, omul traieste nenumarate suferinte menita sa trezeasca in sufletul sau dorinta subita dupa cineva necunoscut, dupa cineva pur si fidel, in prezenta caruia sa isi gaseasca pacea si armonia.
Acesta este primul impuls, prima penetrare subtila a simtului de atractie sufleteasca, amintirea inconstienta si dureroasa dupa iubirea pierduta. Nasterea acestui simtamant nu este altceva decat inceputul recunoasterii si intoarcerii in Legea Duala, pe drumul pe care va contopi pe veci jumatatile de sfera pierdute sau cei doi atomi materiali.
Totusi, omul isi atinge maturitatea in iubirea duala abia dupa o perioada in care e dator sa evolueze spiritual si sa aprecieze mai mult idealul sau sufletesc mai presus de orice tentatie materiala. El trebuie sa iubeasca si pe cei care ii produc suferinta.
          Daca unul dintre cei doi duali va reusi sa atinga iubirea sufleteasca pura, acesta va cobori vieti la rand, intruchipandu-se in materia pamantului (om) in scopul de a-l ridica pe cel decazut. Cand omul iubeste cu adevarat, tot sufletul sau se proiecteaza asupra persoanei iubite, cei doi devenind unul singur. Cele doua jumatati ajung sa inteleaga ca sunt create una pentru cealalta si ca nu pot trai separat…
Intalnirea dualilor poate avea loc pe parcursul mai multor experiente, dar va cunoaste desavarsirea doar in momentul in care ambii se vor afla la acelasi nivel spiritual. Pana atunci, vor simti in interiorul lor un vid pe care vor incerca sa il umple. Golul din suflet va persista pana isi vor gasi adevarata jumatate si vor deveni suflete pereche.
(idee preluata dupa Adam Ramon – Legea duala)

          Cand eram mic, bunica mea mi-a spus ca, atunci cand Dumnezeu creaza un suflet in Cer, ii face si o pereche. De atunci o tot caut…

(Sursa: Garbo.ro)

Cateva completari din documentari ulterioare:

          Exista o singura „imagine in oglinda” a ta in intregul Univers, a carui lumina vibreaza cu aceeasi frecventa ca si a ta – Sufletul tau Pereche/Geaman.

          Sufletul tau pereche este defapt cealalta jumatate a aceluiasi suflet, intalnirea celor doua suflete gemene fiind o experienta extrem de fascinanta pentru ambele jumatati. Sunteti „cadou” de la Dumnezeu unul pentru celalalt. El/ea te completeaza perfect, aducand exact ceea ce-ti lipseste si ceea ce-ti doresti. Cand va uitati unul in ochii celuilalt, timpul si spatiul isi pierd sensul pentru amandoi. Cand te uiti in ochii lui/ei te vezi pe tine insuti/insati. Unirea celor doua jumatati este o cale spre iluminarea voastra spirituala. In plan mental si fizic fiind o binecuvantare pe care o veti simti in fiecare particica a corpului vostru, in fiecare aspect al vietii voastre.

          Cand iti recunosti sufletul pereche/geaman, sa fii insa pregatit deoarece va trebui sa faceti fata unueia dintre cele mai importante teste din existenta voastra spirituala. Recunoasterea si intalnirea sufletului tau pereche este intradevar un mare cadou, un cadou pe care nu-l primesti cautandu-l ci doar meritandu-l! Aceasta uniune implica in acelasi timp o enorma responsabilitate. In asemenea situatii Dumnezeu spune: „Acum e momentul! V-am favorizat intalnirea pentru ca am o sarcina importanta pentru voi...”. O noua stare de constiinta ia nastere in urma reunirii celor doua suflete pereche, completarea reciproca a celor doua suflete pereche genereaza o energie mult mai mare decat suma celor doua parti, aceasta lumina contribuind la trezirea constiintei intregii umanitati. Din aceasta uniune iau nastere „minuni” pentru a caror descriere vocabularul uman este mult prea sarac, mintea umana fiind inca la un nivel mult inferior pentru a-si putea imagina macar asa ceva!

"And when one of them meets with his other half, the actual half of himself, the pair are lost in an amazement of love and friendship and intimacy and one will not be out of the other's sight even for a moment." – Plato (2,500 years ago)

"The supreme state of human love is the unity of one soul within two bodies." - Sri Aurobindo

          E important sa ne pregatim mental pentru intalnirea cu Sufletul nostru Pereche, asa cum parte dintre noi suntem deja pregatiti sau inca ne pregatim pentru marea intalnirea cu Creatorul nostru... atunci cand timpul va veni... aceste intalniri implicand acelasi timp de uniune dar de grade diferite.
          V-ati pus intrebarea ce veti face cand Dumnezeu va va scoate in cale Sufletul Pereche, intrupat intr-o persoana cu care veti putea incepe acea relatie de iubire pe care simtiti dintotdeauna ca va lipseste?
          Daca nu aveti inca un raspuns la aceasta intrebare, e momentul sa va puneti aceasta intrebare si sa va pregatiti pentru acel moment!
          Daca in schimb aveti deja un raspus, impartasiti-l cu noi... aici si acum... pentru a putea fi un exemplu sau macar inspiratie pentru toti cei care vor citi aceste randuri!

(Ernest Hadrian Bohm)


2 comentarii:

  1. Se întâmplă relativ rar întâlnirea cu flacăra geamănă (sufletul pereche este definit altfel, nefiind același lucru cu flacăra geamănă). Cel mai adesea, este vorba de relații între membrii familiei de suflet extinse (și apar confuzii) - http://www.proxima-mundi.ro/articole/flacarile-gemene

    RăspundețiȘtergere